Dan učeničkih postignuća u Osnovnoj školi u Rogatici [FOTO]

10.06.2022.

OPROŠTAJ OD JOŠ JEDNE GENERACIJE USPJEŠNIH I TALENTOVANIH

ROGATICA – Tradicionalno Dan učeničkih postignuća koji je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici održan danas i imao je tri cjeline. Prva je vrlo zanimljiv kulturno-zabavni program koga su za prisutne uglavnom najbolje učenike škole, veći broj njihovih roditelja i nastavnika izveli učenici iz raznih sekcija pri školi. Druga je protekla u podjeli priznanja najboljim učenicima iz svih nastavnih predmeta ali i onim koji su osvajili nagrade i druga priznanja na raznim takmičenjima od međurazrenih u okviru škole, opštinskim, regionalnim i republičkim, i treći, ispraćaj još jedne generacije uspješnih „malih maturanata“.

U generaciji malih maturanata, koja je zbir uspješnih i talentovanih mladih ljudi koji osnovno školovanje okončavaju sa skoro dvije godine djelovanja pandemije virusa korona, reče direktor škole Milomir Draganić, nalazi se 87 učenika od kojih 54 dječaka i 31 djevojčice. Među njima je 19 sa odličnim i 34 sa vrlodobrim uspjehom. Tu su i tri „vukovca“ – Luka Rebić, Marija Furtula i Jelena Đurić. Luka i Marija su iz 9/4, a Jelena iz 9/2.

Učenik generacije, a to će reći sve čista petica iz svih predmeta i primjerno vladanje tokom devetogodišnjeg školovanja, je marljiva Marija Furtula, koja će, kako reče, školovanje nastaviti u gimnaziji ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27. januar“.

Posebno priznanje od uprave škole i načelnika opštine Milorada Jagodića, koji je u ime Opštinke uprave pomogao u nabavci knjiga za nagrade svim najuspješnijim, za izuzetne rezultte na polju sporta, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, primila je Magdalena Ilić, učenica 9/1 razreda.

Dan učeničkih postignuća propraćen je i sa više drugih prezentacija učenika. Tu su na sceni prikazane role glume, pjesme, recitacije, krozu izložbe likovnjaka, prikaz istorije i kulturno-umjetničke zaostavštine zavičaja i na druge načine stečenih znanja generacije koja odlazi, ali i onih koji ostaju još u školskim klupama.