Gradska fontana u Rogatici – pun pogodak

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. juna 2022. 058.ba

ROGATICA – U drugoj polovini 2019. na Trgu oslobodilaca u Rogatici izgrađena je i puštena u rad gradska fontana koja je finansirana iz opštinskog budžeta kojim je „kormilario“ i još upravlja načelnik Milorad Jagodić.

Bio je to prvi javni objekat ove vrste dostupn svim građanima prečnika 6,5 metara sa 40 mlaznica za vodu i isto toliko čarobnih svjetiljki uz klupe za sjedenje i veći broj različitog ukrasnog rastinja sa svake godine iznova brojnim vrstama biljki cvjetača. Sve to ovom kutku koga Rogatičani maksimalno koriste za odmor i rekreaciju daje, posebno u noćnim časovima, čaroban izgled i mističnu ljepotu.

Ne zna se kad je oko fontane i ostalih njenih sadržaja više posjetilaca – danju ili noću. U svako doba ovdje je neko gdje odmara i oči i dušu. Noćno boravljenje kod fontane ima posebnu čar, pa je opšti zaključak mnogih koji ovdje dođu da je fontanom sa ostalim sadržajima oko nje u mnogo čemu postignut pun pogodak. Posebno na ljepoti grada, koji je, i inače, jedan od uređnijih u ovim krajevima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.