Ljeto u Rogatici – Bazeni puni kupača [FOTO]

27.06.2022.

ROGATICA – Ovo ljeto je treće od kako su u Rogatici otvoreni veliki i mali-dječiji bazen za kupanje čiji je invenstitor od projektovanje do ove godine kupljenih suncobrana i ležaljki opština iz sredstava predviđenih za kapitalne investicije uz trošak od 1,4 miliona maraka iz vlastitih izvora i kredita sa kojim se opština zadužila.

U ovogodišnju treću sezonu za kupanje u otvorenim bazenima, zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama, ušlo se čak prije nego što je kalendarski nastrupilo ljeto. Tome je prethodilo generalno čišćenje oba bazena sa farbanjem bojama otpornim na vlagu, nabavka suncobrana i ležaljki koje se jedino izdaju uz naknadu od 4 marke za upotrebu pa i cijelog dana ako korisnik ostaje toliko na bazenima, dok su ulazak na prostor kupališta koji je ograđen modernom ogradom, kupanje i korišćenje neke od 20 kabina za presvlačenje od kojih dvije za ratne vojne i ostale invalide, i ove godine besplatno, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Uz tehnički dio priprema bazena za kupanje od kojih je veliki (za odrasle i bolje plivače) sa dubinom od 1,2 do 1,7 metra veličine 30×25 metara sa vodom koja prolazi kroz mašine za fizičko i bakteriološko pročišćavanje, obezbjeđen je i odgovarajući broj obučenih spasilaca za „ne daj Bože“, a posjetiocima bazena se kroz mini bar-bife, nudi i nešto za popiti i pojesti uz relativno povoljne cijene, dodao je Slaviša Bojović, direktor opštinskog Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“ koji upravlja i ovim objektom u sastavu Sportsko-rekreativnog centra „9. Januar“ u kome su još, takoreći pod jednim krovom, glavno i pomoćno fudbalsko igralište, te tereni za košarku, odbojku, tenis, jedna od najboljih staza za trke motocikala, tartan staza i druga borilišta za atletiku kakve nemaju ni mnoga druga veća i ekonomski jača mjesta u regiji i šire, naglašava Bojović.

Što se tiče samih bazena za kupanje, oni su ovih dana neočekivano dobro posjećeni od, što se kaže, jutra do kasnog popodneva. Pored Rogatičana, posebno mlađih koji listom dolaze na osvježenje, česti gosti su i Sokočani, Paljani, Novogoraždani a ne mali je broj i kupača iz susjednog Višegrada koji dolaze u Rogaticu, a kroz nihovo mjesto protiču dvije rijeke – velika, zelena, Drina i „mali“ brzi Rzav.