Nevrijeme u opštini Rogatica – Grad stukao Babljak i okolinu

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Milenko Šarenac - 10. juna 2022. 058.ba

ROGATICA – Prošle srijede u popodnevnim časovima jedan dio područja opštine Rogatica zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno obilnim količinama grada koji se i narednog dana mogao grtati lopatama. Posebno je stradalo selo Babljak i okolina Sjeversko, Donje i Gornje Godomilje na obodima planine Dvetak i Bokšanica u Mjesnoj zajednici Borike. Prema pričama mještana sa zemljom je sravnjeno voće i povrće od koga će, nadaju se, jedino možda da se donekle oporavi krompir ali sa velikim procentom manjim prinosom. Ni trava nije pošteđena pa će i tu prinosi biti znatno slabiji, a to za ovaj planinski kraj u kome su poljoprivreda i stočarstvo zanimanje većeg broj domaćinstava puno znači.

Gradonosi oblacivelikim dijelom zahvatili su i okolne šume u kojim je količina grada uticala i na kretanje vozila i radnih mašina. To je razlog da je kod Trećeg lagera i lokaliteta zvanog „avion“ grad „zarobio“ jedno putničko volzilo koje je do glavnog puta moralo biti izvučeno traktorom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.