Svečanost u Srednjoškolskom centru – Sara Ninković najbolja među najboljima [FOTO]

13.06.2022.

ROGATICA – U rogatičkom Srednjoškolskom centru „27. Januar“ danas je bio svečani dan. Posvećen je podjeli diploma i drugih priznanja za 57 učenika gimnazije, ekonomske škole i smjera agroturisičkih tehničara koji su ove školske godine okončali srednjoškolsko obrzovnje.

Direktorka Centra Žaklina Lelek reče da se radi o jednoj ud uspješnijih generacija iako je njihovo školovanje partila pandemija virusa korona pa se nastava odvijala i na onlajn način.

Najuspješniji đak ove generacije je Sara Ninković iz 4/1 razreda gimnazije. Ona je i pobrala najviše aplauza, ali i priznanja. Uz priznanje učeniku generacije, Sara je pohvaljena i kao jedini nosilac diplome „Vuk Karadžić“ i odličan učenik.

Uz „zlatnu“ Saru, pohvale i nagrade, koje je za sve najuspješnije obezbijedio i uručio načelnik opštine Milorad Jagodić, dobilo je i još 10 odlikaša i dva učenika koji nisu imali izostanaka sa nastave – Ivan Ješić, tokom četvorogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja i Aleksandar Janjić u četvrtom završnom razredu.

Učenica generacije Sara Ninković ovom prilikom reče da joj je prvi razred srednje škole bio u neku ruku i najteži. Tada se moralo upoznavati sa novom školom, profesorima, školskim drugovima i drugaricama, a kad je to prošlo onda je sve, uz veliku podršku razrednog starješine Zorana Limića, kome je u ime cijelog razreda uručila poseban poklon pored ostalog i radi toga što mu je 4/1 zadnji razred u karijeri, jer uskoro odlazi u zasluženu mirovinu, sve i u učenju i vannastavnim aktivnostima, išlo po njenoj želji. Srednješkolske dane pamtiće cijelog života u kome planira da ostvari još jednu želju – da završi Medicinski fakultet i da postan doktor. Za upis trenutno se priprema da polaže prijemni ispit.

Maturante koji su danas ponijeli završne diplome pozdravio je i načelnik opštine Milorad Jagodić i poželio im puno zdravlja i radosti i da im se u životu ostvare sve želje, ali i da, kad steknu nova obrazovanja, dođu na područje opštine i pomognu njen razvoj.