Održana regata – najmasovnija do sada

09.08.2022.

NOVO GORAŽDE – Tradicionalno, svake prve subote u mjesecu avgustu, održana je 12. „Drinska regata – Ustiprača 2022“. Ovogodišnja regata je možda i najbolje organizovana od svih dosadašnjih, a svakako je brojala najviše učesnika – njih oko 150.

Na Regati je učestvovalo 16 plovila, a prema evidenciji Opštinske turističke organizacije Novo Goražde, prisutno je bilo oko 150 učesnika. Svi učesnici su imali pravo na besplatnu hranu i piće, a Turistička organizacija kao organizator Regate je za učesnike obezbijedila njihove dovoljne količine, izjavio je Nemanja Vuković, direktor Opštinske turističke organizacije Novo Goražde, te dodao da svi pokazatelji idu u pravcu tvrdnje da je ovogodišnja Regata možda i najbolje organizovana do sada.

Primjetan je među učesnicima bio i veći broj stanovnika okolnih opština, kao i gostiju iz inostranstva i svi redom su najblaže rečeno oduševljeni prirodnim ljepotama koje krase kanjon rijeke Drine na potezu od Ustiprače do Međeđe.

Nakon Regate, uslijedio je i muzički program ovog događaja, gdje je na Pristaništu u Ustiprači prisutne goste zabavio Kum i kum bend.

Organizator Regate je Opštinska turistička organizacija Novo goražde, a pokrovitelj opština Novo Goražde.