Počelo asfaltiranje puta u naselju Bikavac

18.08.2022.

VIŠEGRAD – U Višegradu je počelo asfaltiranje puta od centra grada do alarmne stanice na Bikavcu, ukupne dužine 700 metara, što podrazumijeva asfaltiranje pristupnih puteva objektima Hidroelektrane „Višegrad“.

Direktor preduzeća „Hidrolektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je da će uskoro biti riješen decenijski problem sa putem kroz ovo naselje.

„Važno je istaći da je put znatno proširen i u velikoj mjeri je riješena odvodnja kišnice. U okviru istog projekta rješavamo i prilaz svadbenom salonu što je dugogodišnji problem“, istakao je Perišić.

On je naglasio da je asfaltiran pristupni put stare željezničke pruge dužine 550 metara i započelo asfaltiranje pristupnog puta od centra grada do alarmne stanice na Bikavcu u dužini od 700 metara, a ukupna vrijednost za oba puta iznosi 300.000 KM bez PDV-a.

Perišić je napomenuo da je uprava preduzeća u okviru svojih investicionih aktivnosti, a uz saglasnost i saradnju sa opštinom Višegrad, Elektroprivredom Republike Srpske i Vladom pokrenula projekte rekonstrukcije i sanacije saobraćajnica u Višegradu.