Usvojen zaključak da Olimpijski centar preuzima Andrićgrad

11.08.2022.

VIŠEGRAD – Skupština opštine Višegrad usvojila je zaključak koji se odnosi na to da Olimpijski centar „Jahorina“ preuzima Andrićgrad.

Načelnik opštine Mladen Đurević ocijenio je da je to veoma dobra odluka i za Višegrad i za Andrićgrad.

Odbornici su tokom jučerašnjeg zasjedanja, koje je trajalo 13 časova, razmatrali, a potom i prihvatili pismo namjere predstavnika državnog kapitala u Andrićgradu koje se odnosi na poslovanje ovog kompleksa.

Razmotren je i Nacrt Sporazuma o daljem funkcionisanju pruge Mokra Gora-Višegrad, te donijet niz odluka koje se odnose na kadrovske promjene u javnim preduzećima.

Đurević je rekao da su usvojeni prijedlozi za članove upravnih odbora, a da su povučene tačke za imenovanje načelnika odjeljenja.

Na sjednici, koja je prekinuta kasno sinoć, odbornici su razmatrali 40 tačaka od interesa za opštinu, među kojima je bilo poslovanje Komunalnog preduzeća „Komunalac“ i način prevazilaženja finansijske krize u kojoj se našlo ovo preduzeće.

Usvojen je i prijedlog „Komunalca“ o proširenju groblja u Kosovu Polju, za šta će sredstva biti predviđena rebalansom budžeta.

Đurević je rekao da je sjednica nakon dva odlaganja započeta, ali nažalost prekinuta u nedostatku kvoruma.

„Veći broj tačaka koje su bile na dnevnom redu je i usvojen“, naveo je Đurević.

Osma redovna sjednica biće nastavljena danas na kojoj će se razmatrati tačka koja se odnosi na mjesne zajednice, informacija o budžetu za 2021. godinu, kao i odluka opštinske uprave u vezi sa taksama u opštini Višegrad.