Za podršku projektima mjesnih zajednica 170.000 KM

01.08.2022.

VIŠEGRAD – U pet mjesnih zajednica na području Višegrada realizovaće se projekti uređenja i sanacije, za šta će kroz projekat „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“ biti utrošeno oko 170.000 KM.

Iz opštine Višegrad Srni je potvrđeno da je riječ o projektima koji se odnose na rješavanje infrastrukturnih radova kao što je spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata mjesnih zajednica, uređenje dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i okoline tih objekata na području mjesnih zajednica.

Planirano je da u mjesnoj zajednici Dušče bude realizovan projekat sanacije oborinskih voda, ukupne vrijednosti oko 32.000 KM, u Prelovo će to biti sanacija društvenog doma i uređenje javne vode Hajdarovac, vrijednosti oko 35.000 KM, a Crnči rekonstrukcija i sanacija kancelarije mjesne zajednice, vrijednost 35.000 KM.

U mjesnoj zajednici Međeđa urediće se ambulanta, vrijednost projekta je oko 32.000 KM, dok je u mjesnoj zajednici Višegrad dva planirana izgradnja dječijeg igrališta, a vrijednost je oko 35.000 KM.

Projekat sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija /UNDP/, a finansiraju Vlada Švajcarske i Švedska u iznosu od 70 odsto i opština Višegrad 30 odsto.

SRNA - Jovana Borovčanin