Dobit preduzeća „He na Drini“ ulaže se u razvoj Višegrada i Andrićgrada

10.09.2022.

VIŠEGRAD – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas preduzeće Hidroelektrane na Drini u Višegradu i razgovarao sa rukovodstvom ovog preduzeća o realizovanim projektima i planovima za budući period.

Iz Kabineta predsjednika Vlade Srni je rečeno da je najviše bilo riječi o efektima i rezultatima rada ovog preeduzeća koji su od značaja za razvoj Andrićgrada i Višegrada, kao cijele ove regije.

Višković je rekao da će Vlada podržati predložene projekte ovog preduzeća, a prioritet u narednom periodu biće ulaganje u nalazište termalne vode na području Andrićgrada čime bi bilo riješeno zagrijavanje ovog turističkog kompleksa, kao i proširenje usluga Banje „Vilina vlas“.

„Potencijal koji ima ova banja je od izuzetnog značaja za razvoj turizma, kako u Višegradu i Andrićgradu, tako i u cijeloj Republici Srpskoj. Vlada Srpske će uvijek biti na raspolaganju i davati podršku razvoju ovog karaja i proširenju kapaciteta banjskog kompleksa ‘Vilina vlas'“, naglasio je Višković.

Premijer Srpske je rekao da mu je od velike važnosti podataka da je u toku ove godine Višegrad posjetilo više od 300.000 turista, te poručio da je Vlada opredijeljena da se nastave aktivnosti na privlačenju turista i osmisle novi sadržaji koji će obogatiti turističku ponodu Višegrada i okoline.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić zahvalio je premijeru na posjeti i istakao da se dobit koju ostvaruje ovo preduzeće ulaže u razvoj turističkih i svih drugih potencijala Višegrada i Andrićgrada.