Višković: Izgradnja nove dionice prema Priboju naredne godine

27.09.2022.

RUDO – Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Radovan Višković izjavio je danas da je vlast predvođena SNSD-om u ovoj godini investirala više od pola miliona KM u opštinu Rudo i da je u planu da se u narednoj godini krene sa izgradnjom nove dionice puta prema Priboju.

Višković je u Rudom, gdje je održan predizborni skup SNSD-a, istakao da je u pitanju ključna investicija koju je kandidovala lokalna zajednica i da ovih dana očekuju završetak projektno-tehničke dokumentacije.

On je podsjetio i da se vode razgovori o načinu kako da Republika Srpska preuzme ono što je kompanija “Komsar” imala na ovom području, hotel i projekte hidrocentrale “Mrsovo”, kao i termoelektrane tri u Ugljeviku.

– Ukoliko to privedemo kraju na obostrano zadovoljstvo, ovaj hotel će biti prenesen na lokalnu zajednicu koja će upravljati tim objektom, a hidrocentrala `Mrsovo` će bnti u vlasništu Republike Srpske, odnosno “Elektroprivrede” – rekao je Višković.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice devet Isidora Novaković kaže da joj je čast što je dio tima SNSD-a.

– Siguri smo da će Rudo podržati SNSD, prave istinske borce za Republiku Srpsku i naš narod – rekla je Novakovićeva.

Prethodno je održana tribina SNSD-a u Čajniču, gdje su se u prepunoj sali okupljenima predstavili kandidati za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik i za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i kandidati za parlament Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.