Za finansiranje sedam projekata NVO 63.000 KM

13.09.2022.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je ugovore o finansiranju sedam projekata nevladinih organizacija registrovanih u ovoj opštini za čiju će realizaciju biti izdvojeno 63.000 KM iz opštinskog budžeta.

„Ugovori se odnose na finansiranje i sufinansiranje projekata koji su dostavljeni opštinskoj upravi, za pomoć nevladinim organizacijama. Nakon dvije godine, iz opravdanih razloga, nastavljamo pomagati nevladine organizacije“, rekao je Đurević i dodao da je poziv bio javan.

Predsjednik Udruženja hendikepiranih osoba Srećko Gavrilović rekao je da ovo udruženje postoji više od 20 godina na području Višegrada i istakao da će im zahvaljujući opštini rad biti olakšan.

„Članovi udruženja su navikli da za vjerske praznike dobiju novčanu pomoć i do sada smo organizovali dječiju igraonicu za hendikepiranu djecu i djecu koja nemaju poteškoće u razvoju s ciljem socijalizacije. Nadam se da ćemo i ovog puta to realizovati i igraonicu opremiti računarom, didaktičkim materijalom, kako bismo imali bolje uslove za rad“, istakao je Gavrilović.

Predsjednik Planinarskog društva „Stolac“ Žarko Krsmanović rekao je da
ovo nije prvi put da imaju pomoć lokalne zajednice.

„Prije par godina imali smo rekonstrukciju krova planinarskog doma. Sada smo konkurisali za projekat nabavke solarnih panela, kako bismo riješili problem električne energije“, naveo je Krsmanović.