Dječija nedjelja u Rogatici – Poetsko-muzičko veče u osnovnoj školi [FOTO]

07.10.2022.

ROGATICA – Nedjelja djeteta kojom je započeo oktobar mjesec bila je povod uspješne poetsko-muzičke večeri koja je sinoć održana u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici. U dupke punim holom centralne škole smjenjivali su se afirmisane i još neafimisane lokalne poete čija imena su izašla na svjetlo dana u nedavno objavljenom zborniku radova rogatičkog književnika i pjesnika Milada Obrenovića „Rogatička poetska pletenica“ u kojoj je čak 11 poeta iz trenutnog broja učenika i više nastavnika rogatičke osnovne škole razvrstanih po Miladovoj klasifikaciji poetske lučonoše, u poetskom zagrljaju, u poetskom kolu, poetske nade i poetski svici.

Veče je u prisustvu većeg broja učenika i skoro svih nastavnika ove obrazovno-vaspoitne ustanove otvorio direktor škole Milomir Draganić, a zatim je slijedio nastup pjesnika, uglavnom učenika i nastavnika iz trenutnog procesa obrazovanja učenici Ivana Puhalac, Andrija Rajak, Milica Obradović, Marija Gojković, Dimitrije Gojković, Lazar Šarenac i Jana Limić, te nastavnici Zorana Šarenac, Milorad Mijo Purković i Zorica Penić, koje su recitujući ili čitjući po tri svoje pjesme podržale, po klasifikaciji Obrenovića, „poetske lučonoše“, ili ti već poznati pjesnici, Milad Obrenović, Milenko Jevđević i Slobodan Ristović.

U muzičkom dijelu programa učestvovao je hor škole koga je vodila nastavnica muzičkog vaspitanja Mirjana Alempić Kušić i bivši učenici ove škole, a sada mladi muzičari, Đorđe Konjokrad, svirajući na gitari, i Boris Knežević, solo pjevajući numere Tome Zdravkovića i drugih poznatih pjevača sa estradne scene.

Dječijoj nedjelji u prilog u rogatičkoj osnovnoj školi bio je posvećen i susret osnovaca sa nekim od poznatih rogatičkih pjesnika. Ovoga puta bio je to Milad Obrenović koji se družio sa učenicima nižih razreda iz tzv. „male škole“ i nekih odjeljenja „više“ škole – peti i šesti razredi.