Počeli radovi na proširenju Dječijeg vrtića

14.10.2022.

ROGATICA – Zahvaljujući sredstvima koja je u iznosu od 150.000 koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske i dodatnih oko 30.000 maraka Opštine Rogatica, danas na veliki praznik Pokrov Presvete Bogorodice, u Rogatici su počeli radovi na iskopu zemljišta za postavljanje temelja i drugih radova na proširenju Dječijeg vrtića „Bambi“. Za 90 dana, na koliko se tenderom izvođač radova DOO „Primus“ iz Rogatice obavezao da će jugoistočno uz postojeći objekat vrtića u naselju „Centar“ dograditi dvije nove prostorije korisnog prostora od oko 120 kvadratnih metara za za smještaj djece u ovu obrazovno-vaspitnu ustanovu.

Direktorka Vrtića Nataša Duvnjak reče da je ovo veliki događaj za kolektiv Vrtića, ali i za lokalnu zajednicu i roditelje djece koja čekaju da dobiju mjesto u Vrtiću, a takvih je, sudeći prema svakodnevnom interesu roditelja, preko 50.

Inače, kroz mješovioto jasličko zbrinjavanja djece od jedne do tri godine starosti, vrtićke grupe od tri do šest godina i predškolske pripreme, vrtić sa svojih 14 radnika godišnje zbrine blizu 150 djece. Da je bilo prostora bilo bi ih znatno više i zato je proširenje objekta došlo kao nasušna potreba, rekao je načelnik opštine, koja je osnivač ove ustanove, Milorad Jagodić.