I borci Rogatice proslavili krsnu slavu Mitrovdan [FOTO]

08.11.2022.

ROGATICA – Krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan, proslavili su i borci opštine Rogatica. Tim povodom nakon prisluživanja svijeća zadušnica danas, 8. novembra, obavljeno je polaganje vijenaca Opštinske Boračke organizacije i Opštinske uprave i cvijeća pred Spomen-sobom koja u centru grada, riječju i fotografijama, čuva sjećanje na 291 poginula borca u posljednjem Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Njima u čast, u prisustvu jednog broja bivših boraca, predstavnika opštinskih i društveno-političkih struktura i članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, sveštenici rogatičke crkve Svete Trojice Predrag Masal i Zoran Jerinić i umirovljeni protojerej stavrofor Milorad Novaković odslužili su spomen parastos, a zatim je prelomljen slavski kolač koga je pripremila Opštinska Boračka organizacija i po tradiciji uzeto slavsko žito kao simbol rađanja i napretka i potrošena čaša pića i zalogaj ića.

Ovom prilikom skupu se u kraćoj besjedi obratio predsjednik Opštinske Boračke organizacije Mišo Sokolović i u neku ruku podnio „izvještaj o radu“ u proteklom periodu i predstavnike opštine, među kojima je bio i načelnik Milorad Jagodić, zamolio da mu pomognu da uskoro bude osvećeno i otkriveno spomen obilježje poginulim borcima sa područja Mjesne zajednice Kozići koje je građevinski već završeno.

Tekst i foto: Sreten Mitrović