Atletsko priznanje načelniku Rogatice Miloradu Jagodiću

18.11.2022.

PLAKETA ZA RAZVOJ ATLETIKE

ROGATICA – Tartan staza sa šest startnih pruga za male, srednje i trke maratonaca i tereni za bacanje kugle, diska, koplja i kladiva i svih drugih atletskih disciplina samo su dio koje nudi Sportsko-rekreativni centar „9. januar“ u Rogatici. Tu su još, iza jedne kapije, i dva terena fudbal, košarku, standardnu i odbojku na pijesku, rukomet, tenis i staza za motociklizam za koju poznavaoci ovog sporta tvrde da je jedna od najboljih na prostorima bivše SFRJ. Od prošle godine tu je i bazen za kupanje uz mogućnost organizovanja i plivačkih takmičenja, a u toku je u poodmaklom stepenu gotovosti izgradnja i sportske dvorane čijih preko 800 sjedećih mjesta u betonskoj izvedbi je već završeno i kad se i taj objekat završi Rogatica će imati sportski centar kakav nemaju ni znatno veća i ekomnomski jača mjesta ne samo u okruženju nego i znatno šire, u Republici Srpskoj pa i cijeloj BiH,

Zasluga za to uveliko pripada i aktuelnom načelniku opštine Miloradu Jagodiću koji je na čelu opštinske administracije drugi uzastupni mandat i koji uz pomoć Vlade Republike Srpske zdušno pomaže sportiste i sport kao cjelinu. Shvatili su to i u savezima atletike u Srpskoj i BiH pa su mu ovih dana, preko Duška Ivičića, predsjednika oba saveza, odali posebno veliko priznanje – plaketu za doprinos razvoju atletike.

Boravak prvog čovjeka atletike u Srpskoj i BiH bila je prilika da se pokrene pitanje češćeg korišćenja terena u Rogatici.

Naš problem je, naglasio je Jagodić, što Rogatica nema uslove za smještaj na spavanje većeg broja takmičara. Otuda i prijdlog da se kod nas organizuju jednodnevna takmičenja kojih je ne mali broj posebno u ljetne dane.

U tom pravcu dobili smo određena obećanja i nadamo se da će već od iduće atletske i drugih sezona Rogatica biti domaćin većeg broja različitih jednodnevnih sportskih takmičenja. Mi ćemo se truditi da opravdamo povjerenje i budemo dobri domaćini, rekao je Jagodić.

Tekst i foto: Sreten Mitrović