Iz Boračke organizacije u Rogatici – Prastos u Mesićima [FOTO]

07.11.2022.

ROGATICA – Kod mosta na Prači na ulazu u Mesiće nedaleko od Rogatice, na mjestu gdje su 7. novembra ratne 1993. u popodvevnim časovima muslimanski ekstremisti iz 30 kilometara udaljenog Goražda, mučki, iz zasjede, pri prelasku mosta ubili 7 srpskih boraca iz sastave Rogatičke lake brigade Vojske Republike Srpske, od kojih su Marinko Sojanović, Milorad Petković, Tomislav Pljevaljčić i Radenko Ikonić bili sa područja opštine Goražde, a Dragan Delić, Đorđe Mrakić i najmlađi Goran Obradović sa područja opštine Rogatica i nepunih 26 godina starosti. Tim povodom danas, 7. novembra 2022. nravno 29-tu godišnjicu od ovog tragičnog događaja, u znak sjećanja na poginule koji su toga dana bili na izvršavanju borbenog zadatka, u organizaciji Opštinske boračke organizacije iz Rogatice, kod prigodnog spomen-obilježja u prisustvu članova porodica poginulih, predstavnika opštinske uprave u Rogatica i boračkih organizacija iz Rogatice i Novog Goražda, održan je parastos, uzeta panaija u za dušu poginulih i položeni vijenci i cvijeće.

Spomen parastos odslužio je sveštenik u rogatičkoj crkvi Svete Trojice protojerej stavrofor Novica Ćebić. Vijenac Boračke organizacije u Rogatici položila je delegacija na čelu sa predsjednikom Mišom Sokolovićem, a Opštine Rogatica na čelu sa Ninoslavom Prelićem, predsjednikom Skupštine opštine.

Vijenac je položila i delegacija Boračke organizacije Novog Goražda na čelu sa predsjednikom Vitom Mastilo, a cvijeće članovi porodica poginulih.

Tekst i foto: Sreten Mitrović