Košarkaši ostvarili pun pogodak, rukometašice i fudbaleri sa polovičnim uspjehom

15.11.2022.

Osvrt na minuli sportrski vikend u Rogatici

ROGATICA – Tek minulog vikenda sportisti Rogatice igrali su redovna i zaostala kola u svojim ligama. Podmlađena sa nekoliko djevojaka iz omladinskog pogona ekipa rukometašica, predvođena novim-starim trenerom. Zoranom Zečevićem, kao član Prve lige Republike Srpske i sa umjesto imena Rogatica novim imenom Mladost Rogatica, na domaćem terenu, u sportskoj dvorani u bivšem privrednom kompleksu „Alpo-Roteks“, u dva dana odigrala je dvije prvenstvene zaostale utakmice prvog i šestog kola.

Prvo su se u subotu sastale sa ekipom Borca 2. iz Banja Luke i izgubile sa rezultatom 19:42 (poluvrijeme 12:19).

Već narednog dana, rukometašice su u gostima imale ekipu Dervente i kući ih ispratile sa 26 golova u mreži, a primile su 19.

Na obje ove utakmice bolje od ostalih bile su Vasilija Gluhović i Anđela Delić.

Na domaćem terenu, u okviru Sportsko-rekreativnog centra, igrali su i fudbaleri koji se takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa istok. Protivnik im je bila ekipa Stakorine iz Čajniča i u zanimljivoj igri na kraju rezultat je bio 1:1. Gol za Mladost postigao je Đorđe Okuka u 27 minutu. Izjednačili su gosti u 90 minutu, zbog čega i žalost za izgubljena još dva boda.

I pored toga, Mladost i svi oko nje, moraju biti zadovoljni ovojesenjim učinkom. Osvojili su 20 bodova. To je više za 10 bodova od ostvarenja u polusezoni prošlog prvenstva u kojem je u 15 odigranih kola osvojeno svega 10 bodova uz katastrofalnih omjerom datih i primljenih golova 21:57.

Ovog vikenda igrali su redovno kolo i košarkaši kao članovi Prve lige Republike Srpske. Gostovali su u Novom Gradu kod ekipe Sloboda 73 i pobijedili sa 68:56.

Na ovoj utakmici, priča pomoćni trener rogatičkih košarkaša Dragan Kojić, briljirao je Nikola Pilindavić koji je uspješno realizovao 8 trojki i znatno doprinio pobjedi svoje ekipe na ovom gostovanju, ali i da se ekipa iz Rogatice učvrsti u samom vrhu prvenstvene tabele gdje je uz sami bok vodećoj ekipi Sokoca sa skorom od 5 0, dok Rogatičani predvode grupu ekipa koje imaju skor 4 1.

Čestitke sportistima Rogatice uz nadu da će biti novih pobjeda na zadovoljstvo svojih brojnih simptizera i navijača, kojih je, na primjer, na posljednjoj fudbalskoj utakmici bilo skoro puno gledalište.

Tekst i foto: Sreten Mitrović