Nova pobjeda rogatičkih košarkaša – „Pregažen“ ABM

06.11.2022.

ROGATICA – Tri pobjede i jedan tanak poraz učinak je ekipe Košarkaškog kluba „Rogatica“ u dosad odigranih četiri kola nove sezone u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske.

Posljednju, treću pobjedu, ostvarili su sinoć, subota, 5. novmbra, u skoro punoj sportskoj dvorani, nad ekipom Akademija BMP iz Banja Luke sa rezultatom 89:74 (po četvrtinama: 25:23, 21:17, 22:12, 21:22).

Bila je ovo utakmica u kojoj su rogatički košarkaši briljirali skoro cijelog njenog toka. Pokazuje to i statistika po kojoj su gosti satavljeni od izuzetno mladih košarkaša bili u egalu samo do pred kraj prve četrvrtine i rezultata 25:23. kada su se domaćini razigrali i poveli sa 37:28, 39:28 i tako dalje da bi druga četvrtina bila okončana 46:40.

Već od početka treće četvrtine nazirao se pobjednik kada je bilo 55:49, 62:50, 68:52, 70:54 itd do konačnih 89:74 koševa. Gosti više nisu imali šanse, a činilo se ni snage ni umjeća, da se ozbiljnije približe izjednačenju a da se ne govori da pređu u voćstvo na ovoj utakmici.

U domaćoj ekipe ovoga puta briljirali su novoangažovani plej Nenad Cvjetković sa 30 koševa, Nikola Pilindavić sa 15 i „krtica u ekipi“ Božidar Balčaković sa 14 koševa. Dobru partiju pružio je i kapiten ekipe Nemanja Okiljević koji je postigao velikih 16 poena i bez odmora odigrao skoro cijelu utakmicu.

Pored spomenutih najboljih u ekipi domaćina, koju su uz budno oko predsjednika kluba Ljubiše Rackovića, sa klupe vodili Mladen Šiblija i Dragan Kojić, još su igrali Dejan Ivković, Luka Radmilović 5, Stefan Motika, Miroslav Milodrag 2, Stefan Okiljević, Mile Racković 2, Marko Mrkajić, Aleksandar Mrkajić 5 koji su već na početku prvenstva najavili kandidaturu za sam vrh tabele i naslov najboljeg u Republici Srpskoj.

Što se tiče gostujuće ekipe bolji od ostalih bili su Srđan Adamović sa 19, Siniša Sorak sa 18 i Veljko Arnaut sa 17 koševa.

Solidnbo suđenje obavioli su Dejan Knežević, Spasoje Tijanić i Nikola Domazet.

Prazne minute kad se nije igrala košarka, na uživanje i zadovoljstvo većeg broja gledalaca popunjavale su najmlađe članice grupe „Zumba“ Sportsko-rekreativnog društva „Viktorija“ iz Rogatice, koju vodi profesorka fizičkog vaspitanja Ivana Perišić-Nikolić.

Tekst i foto: Sreten Mitrović