Okončana modernizacija glavne ulice

15.11.2022.

DANAS U ROGATICI

ROGATICA – Radnici i mehanizacija AD „Romanija putevi“ iz Podromanije kod Sokoca danas u popodnevnim časovima položili su posljednje metre asfalta u okviru modernizacije ulice Srpske sloge kao glavne arterije u ovom mjestu na obalama male ali bistr i brze Rakitnice i na obroncima Sjemeća, Devetaka i legendarne Romanije.

U pitanju je 1133 dužna metra od Autobuske stanice i raskršća puta prema Borikama i Višegradu do kapije Srednjoškolskog centra „27. Januar“, kao još uvijek dijela magistralnog puta Ustiprača – Podromanija.

Kako reče rukovodilac radova koje izvodi „Romanija putevi“ Miro Đerić rekonstrukcija asfaltne podloge uključujući „peglanje“ i krpljenje rupa i oštećenja je završeno. Nakon što se još uradi horizontalna i vertikalna signalizacija i u život vrate pješački prelazi i semafori, počeće normalno odvijanje saobraćaja kroz grad koji neće imati rupa i drugih prepreka koje su do sada usporavale kretanje vozila i ugrožavale bezbjednost pješaka.

Poslije ove intervencije glavna ulica u Rogatici više podsjeća na aerodromsku pistu na koju slijeću najmoderniji avioni, a ne put kojim se kreću vozila različitih veličina, namjena i ispravnosti. Nema više brojnih zakrpa, pa i od betona, kojim su krpljena različita oštećenja ove ulice nakon prekopavanja i ne dovođenja u prvobitno stanje asfaltne podloge koja je prvi put stavljena polovinom šezdeswetih godina prošlog vijeka. Zasluga je to angažovanja opštinske uprave i finansijera „Puteva Republike Srpske“ i izvođača radova „Romanija putevi“.

Tekst i foto: Sreten Mitrović