Potpisani ugovori o sponzorstvu sa 10 sportskih klubova

29.11.2022.

VIŠEGRAD – Direktor „Hidroelektrana na Drini“ Nedeljko Perišić je povodom dana preduzeća, potpisao ugovore o sponzorstvu sa predstavnicima 10 sportskih klubova iz Višegrada vrijedne ukupno 120.000 KM.

„Vođeni dobrim poslovanjem i imajući u vidu činjenicu da su sportski kolektivi reprezenti grada, ali i našeg preduzeća, izdvojićemo 120.000 KM za njihovo sponzorisanje. `HE na Drini` na godišnjem nivou za društvene djelatnosti izdvaja oko 300.000 KM i nastojaćemo da istrajemo pokazujući da smo društveno odgovorni“, rekao je Perišić.

Dejan Furtula je u ime Veslačkog kluba „Jedrina“ zahvalio za nesebičnu podršku.

„`Hidroelektrana` je bila značajan sponzor Balkanskog veslačkog prvenstva koje je održano u Višegradu, a posebnu zahvalnost im dugujemo za izgradnju albano veslačke staze koja je veoma značajna za naš rad“, istakao je Furtula.

Predsjednik Rukometnog kluba „Višegrad“ Čedomir Guzina, uz čestitke zaposlenima, istakao je izvanrednu saradnju i zahvalnost za razvoj rukometnog sporta na području Višegrada.

„Pet godina `Hidroelektrana` pomaže naš klub i doprinosi da ostajemo prvoligaši i da uspješno obilježimo 20 godina rada“, rekao je Guzina.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac istakao je da je ovo uspješno preduzeće veliki podstrek sportistima.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da kolektiv „HE na Drini“ i lokalna uprava imaju izvanrednu saradnju, što se pokazalo i tokom krize u radu lokalnog parlamenta kada su našli način da pomognu studentima i lokalnim preduzećima.

„Ulaganje u sport je veoma važno i to je naša obaveza – da stvorimo dobre uslove za rad mladih, da im omogućimo da kvalitetno treniraju i postižu dobre rezultate, a uz pomoć hidroelektrane to uspijevamo“, istakao je Đurević.

Preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ u ovoj godini sponzorisaće Šahovski klub „Drina“, te istoimeni Karate klub i Fudbalski klub, Rukometni i Džudo klub „Višegrad“, Odbojkaški klub „HE na Drini“, Košarkaški klub „Varda HE“, Veslački klub „Jedrina“, Planinarsko društvo „Stolac“ i Školu fudbala „Bambi-Soko“.

Zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad obilježilo je 33 godine rada. Preduzeće je počelo sa radom 1989. godine kada je pušten u rad prvi agregat.

SRNA - Jovana Borovčanin