Radnički pobjedom otvorio sezonu

07.11.2022.

NOVO GORAŽDE – Futsaleri „Radničkog“ iz Novog Goražda uspješno su prebrodili prvu prepreku ka zacrtanom ovosezonskom cilju, a to je plasman u viši rang takmičenja. U Novom Goraždu je juče savladan KMF „Ljubinje“ iz istoimenog grada, rezultatom 2:1.

Pred oko 50-ak gledalaca u sportskoj dvorani naši futsaleri su ugostili nimalo naivnu ekipu iz Ljubinja koju čini nekoliko odličnih igrača i čije su ambicije u nastupajućem prvenstvu takođe vezane za plasman u naredni rang. Gosti su i poveli u 22. minutu, preko agilnog Likića koji se iskrao pažnji svojih čuvara i zatresao mrežu.

Na odgovor sa druge strane se nije čekalo dugo. Aleksandar Milović je izjednačio rezultat već u 29. minutu i time nagovijestio da će i u ovoj sezoni biti nezaustavljiv za sve protivnike, ali i da će biti meta njihovih grubih startova.

Potpuni preokret se dogodio u 40. minutu utakmice, kada je Milović ponovo bio strijelac, donijevši tako vrijednu pobjedu svojoj ekipi.

Bitno je napomenuti da su gosti iz Ljubinja utakmicu završili sa igračem manje, jer je Škrba isključen zbog prigovora sudijama, čime je zaradio drugi žuti karton, a ujedno i isključenje. Po jedan žuti karton dobili su i Đorđe Đurđević iz „Radničkog“, te Koljibabić iz KMF „Ljubinje“. Sudijski par na ovom meču su činili dvojac iz Istočnog Sarajeva: Slavoljub Gogić i Nikola Tešanović.

Sljedeću utakmicu, futsaleri „Radničkog“ odigraće već u srijedu, na svom terenu, gdje im u goste dolazi KMF „Medicinski fakultet Foča“, a pomenuti meč se igra u okviru predkupa Republike Srpske. Narednu prvenstvenu utamicu, „Radnički“ igra u gostima, protiv KMF „Kalinovik“.

Opština Novo Goražde