Hvala što nisu zaboravljeni [FOTO]

25.11.2022.

Danas u Rogatici

ROGATICA – Načelnik opštine Milorad Jagodić, po ovlaštenuu Kabineta Predsjednika Republike Srppske, na maloj svečanosti u znaku pijeteta uručio je danas, 25. novembra Medalje zasluge za narod porodicama poginulih devet boraca VRS u posljednjem Odbrambeno-otadžinskom ratu kojim ih je na inicijativu Borčke organizacije RS, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, povodom 15. Septembra Dana poginulih i nestalih u ocom ratu, odlikovana sada bivša predsjednica RS Željka Cvijanović.

Medalje su primili članovi porodica poginulog Desimira Bojovića, Neđeljka Gavrilovića, Paje Mitrovića, Veljka Pavlovića, Stojana Veljovića, Radojke Đurđevbić, Ljube Matovića, a naknadno će ih primiti i porodice Dragice Pljevaljčić i Borka Stojanovića.

Milan Đurđević medalju je primio za poginulu suprugu Radojku, koja je u najboljim godinama života stradala 27. Avgusta 1992. kada je na autobus izbjeglica iz Goražda u selu Kukavice kod Rogatice pucala grfupa muslimanskih ekstremista iz ovog sela i Rogatice pod plaštom tzv. Armije BiH, ali na sreću ostali su ne povrijeđeni njeni maloljetni sinovi Dragoslav i Radislav. Medalju je primila i Milomirka Mitrović za poginulog oca Ljuba Matovića koji je sa grupom mještana iz naselja Crkvine kod Vitkovića u Goraždu, među kojim je i poznata porodica Delić, iz čista mira odvdeni iz kuća i porodica i nikad se nisu vratili niti su nađeni njihovi posmrtni ostaci.

Milan i Milomirka, u ime svih ostalih koji su prmili odlikovanja, zahvalili su se predsjednici Srpske i svim koji su doprinijeli da njihovi najmiliji nisu zaboravljeni.

Tekst i foto: Sreten Mitrović