Klizalište obradovalo mališane

13.01.2023.

FOČA – U Foču je drugu godinu zaredom stiglo klizalište, a samo otvaranje, uz akrobate sa vatrom, vile i džinovske svijetleće robote, bilo je još jedan nezaboravan doživljaj za fočanske mališane.

Za takav doživljaj fočanskih mališana pobrinuli su se lokalna uprava i animatori iz Novog Sada.

Na Trgu kralja Petra klizalište će uz prateći mini zimzograd, a u okviru opštinske manifestacije “Zima u Foči”, raditi do kraja januara.

Djeca presrećna što se u njihov grad vratila “ledena čarolija”.

“Ne znam baš dobro klizati, ima padova. Meni je ovo zanimljivo i sam sebe učim. Prošle godine mi nije dobro išlo, ali mislim da će ove godine biti bolje”, kaže desetogodišnji dječak Vukašin Milanović.

Godinu mlađa djevojčica Atina Kalajdžić kaže da je prošle godine bilo prelijepo, pa očekuje da će tako biti i ovoga puta.

“Prošlo je vremena, nisam dugo klizala, pa sam malo zaboravila, ali brzo ću se podsjetiti”, rekla je Atina.

Cijena klizanja je jedna marka za polučasovni termin.

“Prošle godine smo krenuli sa klizalištem u Foči, prvi put, a ove godine nastavljamo tu lijepu tradiciju za našu djecu. Prvog dana je besplatno, a ostale dane naplaćivaće se simbiolična cijena da svako dijete može da priušti zabavu za sebe”, rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović.

U drvenim kućicama pored klizališta djeca će moći, takođe, po povoljnim cijenama, da se zaslade ukusnim kolačima i drugim slatkišima koje pripremaju vrijedne domaćice, stalni saradnici opštinske Turističke organizacije.

“Kao i prethodne godine, naše vrijedne sugrađanke pripremile su domaće kolače i razne slatkiše, koji su posebna radost za našu dječicu. Štandovi će pratiti klizalište i biće do samog kraja manifestacije “Zima u Foči”, rekla je Ljeposava Đajić iz Turističke organizacije.

Radno vrijeme klizališta je od 10,00 do 22,00 časova.

Radio Foča