Koncert užičkih “Boema” i kuvano vino za Pravoslavnu novu godinu

13.01.2023.

FOČA – Na Trgu kralja Petra u Foči u petak 13. januara, biće organizovan doček nove 2023. godine po Julijanskom kalendaru.

Kako je najavljeno iz lokalne uprave, građani će moći da uživaju uz Ansambl „Boemi“ iz Užica i kuvano vino.

Koncert će početi u 22,00 časa.

U Hramu Svetog Save u Foči, uoči Malog božića, u 23,30 služiće se ponoćni moleban za blagosloveno novo ljeto Gospodnje.

Na Mali božić, u subotu, 14. januara, Liturgija Svetog Vasilija Velikog u Hramu Svetog Save počeće u 9,00 časova, a prethodno je Jutrenje u 8,00 časova.

U 9,00 časova, na Mali božić, počeće i liturgije u hramovima Svetog Nikole u Foči, Svete Trojice u Ustikolini, Svetog Ilije u Miljevini, Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Dabrobosanskog na Velečevu.

Prvog dana nove godine, po kalendaru kojeg se pridržava Srpska pravoslavna crkva, odnosno na dan Obrezanja Gospodnjeg ili Mali božić, liturgija će se služiti i u Hramu Svetog Nikole u Rijeci Čelebićkoj, a počeće u 9,30 časova.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Foči u petak 13. januara, za doček Srpske nove godine, biće neograničeno, kako je to bilo i za međunarodnu Novu godinu i Božić.

U subotu 14. januara, na Mali božić, prodavnice neće raditi, osim radnji koje kao osnovnu djelatnost imaju prodaju hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, te cvjećara, koje mogu da rade od 7,00 do 11,00 časova.

Isto važi i za nedjelju, 15. januar, a na osnovu odluke o neradnim nedjeljama u zimskom periodu.

Prema rasporedu rada apoteka, u subotu, 14. januara od 8,00 do 14,00 časova radiće Crvena apoteka, a u nedjelju, 15. januara Ekspera farmasi.

Radio Foča