Osnovna i srednja škola obilježile Savindan

27.01.2023.

VIŠEGRAD – Osnovna škola „Vuk Karadžić“ i Srednja škola „Ivo Andrić“ iz Višegrada danas su lomljenjem slavskog kolača proslavile Savindan – školsku slavu.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da nakon dvije godine učenici i prosvjetni radnici ponovo slave današnji praznik bez maski i ograničenja koje su nošene tokom pandemije.

„Cijelo ovo vrijeme ideja i poruke Svetog Save bili su sa nama i mi ćemo nastaviti da i u teškim i dobrim vremenima slijedimo njegovo djelo“, naglasio je Radojčić.

Direktor Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Dragana Zečević rekla je da je put Svetog Save put pravednosti, istine i čovjekoljublja, koji treba da pratiti svim srcem i snagom.

„Neka nam je srećna i blagoslovena slava i da je slavimo još dugo godina“, istakla je Zečević, te dodala da je posao prosvjetnih radnika jedan od najtežih i najzahtjevnijih, ali u isto vrijeme i posao koji profesore ostavlja mladima i na neki način određuje budući put mladim generacijama.

Svečanostima je prisustvovao i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je svim učenicima i prosvjetnim radnicima čestitao krsnu slavu.

SRNA - Jovana Borovčanin