Za sport u ovoj godini oko 500.000 KM

04.01.2023.

VIŠEGRAD – Opština Višegrad izdvojiće ove godine 260.000 KM za finansiranje sporta i još toliko za rad sportske ustanove „Drina“, rekao je Srni načelnik Mladen Đurević.

Đurević je istakao da je planirano finansiranje 14 sportskih organizacija, među kojima su fudbalske, odbojkaške, košarkaške, karate, rukometne, veslačke, šahovske, streljačke, te planinarsko sportsko društvo.

„Višegrad je sigurno u regiji, a možda i u Republici Srpskoj, jedna od opština koja za sportske kolektive i manifestacije izdvaja najznačajnija sredstva. U Višegradu postoje uslovi za održavanje sportskih kampova, na kojima učestvuje veliki broj mladih sportista“, napomenuo je Đurević.

On je naglasio da je uz pomoć preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ nabavljen novi semafor za sportsku dvoranu „Drina“, a opština je pomogla nabavku nove mehanizacije za održavanje stadiona i zelenih površina, te rekonstrukciju teretane.

„Uz podršku Vlade Republike Srpske realizovan je projekat energetske efikasnosti, koji uključuje zamjenu stolarije, fasadu i kotlova“, naveo je Đurević.

Na području opštine Višegrad je 14 registrovanih sportskih kolektiva, a u najavi je registracija još tri.

SRNA - Jovana Borovčanin