Fudbaler Mojović, kik boks trener Radović i FK “Sutjeska” najbolji u 2022.

01.02.2023.

FOČA – Fudbaler Nikola Mojović i Fudbalski klub „Sutjeska“, čiji dres nosi, drugu godinu zaredom su najbolji sportista i sportski kolektiv Foče, dok se titulom najboljeg fočanskog trenera za 2022. godinu okitio Miloš Radović iz Kik boks kluba „Igma“.

Nagrade najboljim sportistima uručene su večeras na svečanosti u Sportskoj dvorani u Foči, koju su organizovali opština i opštinski Sportski savez.

Mojović je kao kapiten predvodio svoj tim do polufinala Kupa Srpske i petog mjesta u Prvoj ligi, a treću godinu u nizu dobitnik je i priznanja za najboljeg prvoligaškog fudbalera u Srpskoj.

„Ponosan sam što sam drugi put najbolji sportista Foče. Nagrada je naravno i obaveza da mlaćim generacijama budem uzor kako na terenu, tako i van terena, da im budem primjer i pravi kapiten“, rekao je Mojović.

FK „Sutjeska“ je „odbranila“ titulu naboljeg fočanskog kolektiva.

Odlični rezultati nastavljeni su i u tekuđoj sezoni Prve lige, pa je „Sutjeska“ trenutno u gornjem dijelu tabele, a uz to je jedina ekipa koja je pobijedila u svim utakmicama na svom terenu.

„Planovi su da nastavimo u istom tempu, oslonjeni na omladinski pogon i igrače iz Foče“, rekao je sekretar kluba Dalibor Rašević.

Članovi Kik boks kluba „Igma“ pod trenerskom palicom Miloša Radovića u svim kategorijama su prvaci BiH i Srpske, a u protekloj godini nijedan takmičar se nije vratio sa nekog od takmičenja bez medalje, istaknuto je na svečanosti.

„Do tih rezultata došlo se izuzetno teškim i isrpnim radom, uz veliki trud, zalaganje i pomoć svih ljudi u klubu. Osjećaj je izvanredan, čestitam svim sportistima i kolegama trenerima na uspjesima“, rekao je Radović,koji je prije osam godina bio najbolji sportista Foče.

Dodijeljeno je i osam priznanja za najperspektivnije sportiste, a to su Miloš Rašević, KK „Ljubišnja“, Aljoša Ćalasan, KBK „Igma“, Lana Miletić, TK „Foča“, Jovana Zečević, STK „Perućica“, Vukašin Paprica, OK „Maglić“, Sofija Mimić, OŠK „9. januar“, Branko Sekulić, FK „Sutjeska“, Ognjen Jojić, KK „Sutjeska“.

Posebno priznanje za human i požrtvovan rad u sportu dobio je trener Karate kluba „Ljubišnja“ Ljubomir Todović za rad sa osobama sa teškoćama u razvoju, kao i za osvojena brojna odličja sa atletskih takmičenja za veterane, među kojima i bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za veterane u Solunu.

Njegov učenik, karatista Goran Kovačević i ove godine je proglašen za najboljeg sportistu sa poteškoćama.

Načelnik opštine Milan Vukadinović istakao je da opština godišnje izdvaja pola miliona maraka za sportske kolektive i da obezbjeđuje optimalne uslove u Sportskoj dvorani i Omladinskom sportskom centru „Partizan“.

„Trudili smo se u prethodnoj godini da popravimo ono što je nedostajalo, poput osvjetljavanja školskih terena u mjesnim zajednicama, obnovili smo vještačku travu na malom terenu Fudbalskog kluba „Sutjeska“, a ove godine ćemo u saradnji sa Fudbalskim savezom uraditi vještačku travu na pomoćnom terenu u Donjem Polju“, rekao je Vukadinović.

On je podsjetio da je u prošloj godini obnovljen omladinski turnir Fudbal frends, napomenuvši da u ovoj godini namjeravaju da ga prošire i unaprijede.

Na svečanoj ceremoniji nagrađeni su i najbolji članovi svih fočanskih sportskih kolektiva.

To su Miljana Golubović i Stefan Mitrović, OŠK „9. januar“, Anastasija Kostić i Miljan Radović, AK „Sutjeska“, Miloš Kostić, SRC „Mladica“, Aleksandra Radović i Mile Krunić, „Krav maga Foča“, Milan Pavlović, KBK „Igma“, Danilo Kovačević i Božica Škiljević, PK „Volf“, Vladan Plemić, SD „Ursus speleus“, Ana Elez i Marko Matović, PSD „Vučja stopa“, Milica Rašević i Miloš Rašević, KK „Ljubišnja“, Vasika Ivanović i Valentina Vuković, UK „Nipon“, Mia Vuković, TK „Foča“, Jovana Zečević i Damjan Marković, STK „Perućica“, Valentina Pipović i Ognjen Matović, OK „Maglić“, Nikola Mojović, FK „Sutjeska“, Dejan Milidrag, KK „Sutjeska“.

Tradicionalnim izborom najboljih sportista, završena je manifestacija “Zima u Foči”, koja je trajala dva mjeseca.