Košarka u Rogatici – Lijep pogled sa vrha tabele

07.02.2023.

ROGATICA – Rogatički košarkaši koji su u redovnom trinaestom kolu Prve košarkaške lige Republike Srpske, koje je odigrano 28 i 29. januara, zasjeli su na prvom mjestu tabele sa koga gledaju i poslije novog, 14-tog, kola u kome su se, u derbiju, sastali sa ekipom Radnika u Bijeljini i zasluženo pobijedili sa rezulttom 67:59 i zahvaljujući boljoj koš razlici i dalje ostali na prvom mjestu tabele sa 12 pobjeda i 2 poraza ispred ekipe Prijedor Spartak, koja takođe ima isti skor pobjda i poraza. Ovom pobjedom Rogatičani su stekli realnu šansu da na kraju prvenstva razigravanju za naslov najboljeg u ligi što je bio osnovni cilj i igrača i uprave kluba na početku prvenstva.

Do pobjede se, reče trener rogtičkih košarkaša Dragan Kojić-Koja, kome je ovo druga utakmica i pobjeda koji u ovom dijelu prvenstva vodi samostalno ekipu KK Rogatica, došla dobrom odbranom u trećoj i četvrtoj dionici u kojim su domaćini postigli svega 19, a primili 26 poena.

U ekipi Rogatice najbolji je bio razigrani plej Nenad Cvjetković sa 18 poena. Pratio ga je Dejan Ivković sa 13, a dvocifren, sa 10 poena, bio je i kapiten ekipe Nemanja Okiljević. Učinak ostalih u pobjedi Rogatična bio je kako slijedi: Luka Radmiloić sa 9 poena, Miroslav Milidrag 6, Nikola Pilindavić 5 i Stefan Okiljević 6, Još su igrali: Božidar Balčaković, Mile Racković i Aleksandar Mrkajić.

Tekst i foto: Sreten Mitrović