Radosna vijest iz Minska – Siniša Drašković dobio novi bubreg

02.02.2023.

ROGATICA – Iz Minska u Bjelorusiji danas je u Rogaticu došla je radosna vijest da je Siniša Drašković (56), vlasnik jedine prave polastičarske radnje u Rogatici, otac već odraslih kćerke i sina, koji je imao poblema sa bolesti bubrega još od 2012. godine, a na dijalizi tri puta u nedjelji, je od 13. avgusta 2018. godine uz preporuku za kadaveričnu transplantaciju bubrega i nedeuspjeli pokušaj da se to, nakon humanitarneih akcija za prikupljanje potrebnih finansijskih sredstava, uradi u Padovi u Italiji, uspješno operisan sa ugradnjom novog bubrega u Transplantacionom centru u Minsku u Bjelorusiji.

Vijest porodici u Rogaticu došla je od Siniše koji se nakon teške operacije „probudio“ i javio uz kako je rekao da će, po zahtjevu ljekara, ostati gore najmanje još 10 do 15 dana, a onda, ako Bog da, doći kući sa novim bubregom i prestati ići na dijalizu svakog drugog dana u Foču ili na neke preglede, posebno nakon što je uspio pobijediti i virus korone koji ga je prošle godine bio napao i zbog koga, iako je bio primljen u bolnicu u Minsku, u avgusu pošle godine nije operisan.

Ostaje još nada da će sve proći kako je najbolje, a porodica Drašković se zahvaljuje svojim sugrađanima i velikom broju ostalih pojedinaca i institucija za pomoć i podršku u traženju lijeka za njihovog Sinišu vrijednog i uglednog čovjeka u Rogatici, borca prve kategorije iz posljenjeg Odbrambeno-otadđbinskog rata.

Tekst i foto: Sreten Mitrović