Za sportske organizacije 260.000 KM

17.02.2023.

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas program razvoja sporta i odluku o finansiranju sporta u ovoj lokalnoj zajednici u tekućoj godini, prema kojoj je za sportske organizacije planirano izdvajanje 260.000 KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su odbornici jednoglasno usvojili program razvoja sporta i odluku o finansiranju sporta u opštini Višegrad na koju se čekalo duže vremena, te izrazio zadovoljstvo što će se na ovaj način osigurati dalji razvoj sporta na području opštine.

„Pozivam sve sportske kolektive da uzmu učešće u javnom pozivu koji će biti raspisan u okviru Odjeljenja za lokalni razvoj, privredu i društvene djelatnosti, a koje će pružiti svu administrativnu i tehničku pomoć prilikom apliciranja za budžetska sredstva“, istakao je Đurević.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac rekao je da su odbornici usvojili 31 tačku dnevnog reda.

„Donijeli smo odluku o raspisivanju izbora za savjete mjesnih zajednica. Pozivam sve građane da uzmu učešće u izborima jer će moći bolje da kreiraju život u svojim mjesnim zajednicama, a samim tim i u opštini Višegrad“, istakao je Baranac.

Baranac je naglasio da je donesena odluka o raspodjeli sredstava za sport, koje opština Višegrad svake godine dodjeljuje sportskim klubovima i sportskoj ustanovi, što će unaprijediti razvoj sporta.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Višegrad Darko Andrić rekao je da raduje činjenica da se Skupština vraća u normalne tokove sa konstruktivnim odlukama, navodeći da je danas bilo 17 odbornika i da su sve tačke jednoglasno usvojene.

„Usvojili smo značajne odluke za poljoprivredu i sport i svi odbornici su upoznati o pozitivnom odgovoru Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara da je inicijativa koju je usvojila Skupština opštine Višegrad o objedinjavanju graničnih prelaza između Srbije i BiH prihvaćena, smatra se opravdanom i nastaviće se sa daljim procedurama svih resornih ministarstava“, istakao je Andrić.

Odbornici su usvojili i odluku o novčanom podsticaju za razvoj poljoprivrede, odluku o zaštiti izvorišta Dobrun i Uništa, te plan korištenja javnih površina za 2023. godinu.

SRNA - Jovana Borovčanin