Nakon apela za pomoć Milošu Božoviću – Iz Osnovne škole u Rogatici preko 4000 maraka [FOTO]

17.03.2023.

ROGATICA – Apelu za pomoć za odlazak na terpije i liječenje matičnim ćelijama u Moskvu mladća Miloša Božovića iz Istočne Ilidže kod Sarajeva uključili su se radnici i učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici, kojim se pridružio i veliki broj roditelja učenika. U tom cilju, sinoć, četvrtak, 17. marta, u večernjim časovima, održana je posebna humanitarna priredba pod nazivom „Za Miloša“ u kojoj su na sceni glavni akteri bili učenici od prvog do devetog razreda, a gledaoci roditelji, bake i deke, stričevi, tetke i i teče i ostala starija rodbina.

Pod budnim okom učitelja i nastavnika izvedeno je niz raznovrsnih numera kroz koje su pred prepunim gledalištem u fiskultirnoj sali svoje umijeće iskazivali pjevači, recitatori, glumci, ritmičari, a priredbu su nakon himne UNICEF-a „Ne rugaj se“ otvorili i zatvorili folkloristi iz folklorne sekcije pri Školi.

Pored modernih i tradicionalnmih igara, na programu se,reče profesorka muzičkog vaspitanja Mirjane Alempić, moglo vidjelo i nekoloiko novih različitih muzičkih numera, koje su izveli učenici od prvog do budućih malih maturanata iz devetih razreda. Među njima bili su Anđela Okilj, Andrea Srndović, Marija Ivanović, Jelena Jovanović, Marija Cvijetić i dosta drugih. Posebno je oduševila mala ali simpatična Sloboda Radman, koja je, čini se, pobrala najviše aplauza prisutnih u fiskulturnoj Sali. Toplo su pozdravljni i nastupi Tatjane Zoranović i Tee Pušonja.

Realizovan je i dramski tekst „Azbuki“, a korisnici produženog boravka odplesali su „Ples pingvina“, dok su prvorazrednici plesali valcer i pobrali velike aplauze. Ritmičari su nastupali uz pjesme „Bela“ i „Believer“. I tako iz numere u numeru skoro dva sata, a u za pomoć Milošu iz posebno pripremljene kutije na kraju, na opšte zadovoljstvo, izbrojeno je 4004,85 maraka i 36 evra, koje će biti uplaćeno na objavljeni zboirni žiro račun, reče glavni organizator priredbe Milomir Draganić, direktor Škole.

I u rogatičkom Srednjođkolskom centru „27. januar“ provedena je akcija „Za Miloša“. Učenici izradom i prodajom slatkiša i različitih mini suvenira, radnici i roditelji učenika prikupili su i već uputili 2500 maraka kao pomoć za liječenje Miloša Božovića, reče direkktorka Žaklina Lelek.

Tekst i foto: Sreten Mitrović