Osmi mart u Domu za starija lica „Sunce“ u Rogatici

08.03.2023.

DVOSTRUKI POKLONI BAKAMA

ROGATICA – Postala je tradicija da radnici i menandžment Doma za starija lica „Sunce“ u Rogatici, sa svojim štićenicama na simboličan način obilježe i čestitaju međunarodni Dan žena 8. mart.

Tako je bilo i danas. U posebno slavljenički, pripremljenim prostorijama za druženje i slobodne aktivnosti, upriličen je zajednički susret za svih 49 štićenivca Doma, koje ovdje provode dane trećeg doba iz opština Gornjedrinske regije od Rogaticde i Rudog do Kalinovika, ali i Sokoca, Vlasenice, Milića i neki drugih opština, reče direktor Doma Radimir Ćućula.

Svakoj štićenici uručen je po karanfil, a imale su priliku i da se posluže sa sokom, slatkišem, grickalicama i sličnim đakonijama, koje su obezbijedili donatori Doma. Među njima bila je i grupa učenika iz produžennog boravka i boravka ovdašnje Osnovne škole „Sveti Sava“, predvođeni direktorom Milomirom Draganićem i učiteljicama Ivanom Nikolić, Jelenom Stanišić i Jelenom Ljubinac. Oni su svakoj od prisutnih baka poklonili ručno urađene vazne sa cvijećem. Gest učenika izazvao je velike emocije kod korisnica Doma, pa su neke, vjerovatno sjećajući se svojih unuka i unučica, i suzu pustile.

Inače, „Sunce“ u Rogatici je dom za ukupno oko 80 štićenika, uz svakodnevno inteesovanje novih koji su na čekanju da bi svoje staračke dane provode u ovoj humanitarnoj kući u kojoj se pružaju usluge na najviše mogućem nivou za ovu populaciju korisnika.

Tekst i foto: Sreten Mitrović