Osnovci Sarajevsko-romanijske regije izabrali najbolje za MOI u odbojci

16.03.2023.

LAUREATI IZ ROGATICE I KASINDOLA

ROGATICA – Regionalno takmičenje MOI osnovaca u odbojci održano je juče u Višegradu. Domaćin je bila Osnovna škola (OŠ) „Vuk Karadžić“.

Takmičilo se 13 ekipa od čega 9 u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji iz osnovnih škola „Pale“ u muškoj i ženskoj konkurenciji, „Petar Petrović Njegoš“ iz Ilidže u ženskoj, „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva u muškoj i ženskoj, „Sveti Sava“ iz Rogatice u ženskoj , „Jovan Dučić“ iz Kasindola u muškoj, „Milan Ilić čiča Šumadijske“ Han Pijesak u ženskoj, „Vuk Karadžić“ iz Višegrada u muškoj i ženskoj, „Jovan Dučić“ iz Čajniča i „Sokolac“ u ženskoj kategoriji.

Takmičenje je proteklo, reče vođa puta rogatičkih odbojkašica profesor Slavoljub Šuković, u fer i korektnoj igri i kad je spuštena zavjesa na cjelodnevno takmičenje prvo mjesto u ženskoj konkurenciji pripalo je ekipi OŠ iz Rogatice. Na drugo mjesto plasirale su se takmičarke iz Višegrada i na treće mjesto iz OŠ Pale.

Za najbolju igračicu proglašena je Jana Sokolović iz OŠ u Rogatici, inače učenica 9 razreda. Najbolja poenterka bila je Katarina Đuričić iz OŠ u Višegradu.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su osnovci iz OŠ „Jovan Dučić“ iz Kasindola ispred učenika iz Višegrada i Pala. Najbolji igrač bio je Marko Đurić, a poenter Momir Đorem, oba iz OŠ u Kasindolu.

Za tri najbolje ekipe u obje kategorije pripali su pehari i diplome, a prvoplasirani stekli su pravo da boje svojih škola i regije predstavjaju na finalnom republičkom takmičenju koje će se održati 13. i 14. maja u Dobiju.

PRIJEM KOD DREKTORA

U znak zahvalnosti za zalagenje i postinuti uspjeh, odbojkašice iz Rogatice primio je direktor škole Milomir Draganić. Čestitao im je uspjeh i poželio da se visoko plasiraju i na republičkom takmičenju i obećao punu podršku u pripremi za ovo takmičenje uz to da će im obezbijediti i majice sa logom škole.

Na lijepim riječima direktoru škole zahvalila se najbolja među odbojkašicama Jana Sokolović.

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: OŠ Rogatica i Sreten Mitrović