Podrška Savjetu mladih

10.03.2023.

VIŠEGRAD – Opština Višegrad dodijelila je kancelariju za potrebe Savjeta mladih, a u narednom periodu obezbijediće im potreban namještaj i tehniku, istaknuto je na sastanku načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića i predstavnika Savjeta mladih.

Đurević je rekao novinarima da je na sastanku razgovarano o podršci i saradnji u realizaciji planiranih projekata.

„Mladi ljudi su važna karika našeg društva i opština Višegrad ima posebnu odgovornost prema njima. Vrlo rado ćemo podržati njihove ideje, a sve to u korist mladih ali i nas ostalih koji živimo ovdje“, istakao je Đurević.

Predsjednica Savjeta mladih Višegrad Slavica Simić izrazila je zahvalnost načelniku Đureviću i opštini na prilici da razgovaraju i predstave projekte i ideje koje planiraju da ostvare u narednom periodu.

„Možemo da najavimo drugi „Matematički kamp“ koji će biti realizovan krajem maja, planirano je učešće do 70 učenika iz cijele Republike Srpske“, precizirala je Simićeva, te dodala da će u saradnji sa opštinom Višegrad organizovati čišćenje grada, dječijih igrališta kao i obilježavanje važnih datuma i Međunarodnih dana.

Teodora Stojanović predsjednica Upravnog odbora Sajveta mladih rekla je da im mnogo znači saradnja, pomoć i podrška.

„Dobili smo sredstva za opremanje kancelarije Savjeta mladih, podršku za radionice, humanitarne i ekološke akcije koje planiramo da sprovedemo u skorijoj budućnosti“, istakla je Stojanovićeva.

Savjet mladih Višegrad trenutno broji 52 člana, a iza njih su uspješni projekti i radionice.

SRNA - Jovana Borovčanin