Rogatičani bolji od Fočaka

19.03.2023.

Prva košarkaška liga Republike Srpske

ROGATICA – SUTJESKA 73:63

ROGATICA – Teže nego što se očekivalo u novom kolu Prve košrkške lige Republike Srpske ekipa košarkaškog kluba (KK) Rogatica sinoć, subota, 18. marta, na svom terenu i pred svojom publikom izašla je na kraj sa mladom i poletnom ekipom KK Sutjeska iz Foče. Ostvarena je, zasluženo, pobjeda od 73:63 (po četvrtinama: 21:13, 18:20, 19:14, 15:18).

Pobjeda domaćina je došla kao plod igre u kojoj niko nije posebno briljirao, iako je 9 od 12 igrača postiglo po neki poen.

Na suprot domaćinu, goste je od težeg poraza spasio igrač sa koji je nosio broj 7 – Vladan Radović., Postigao čak 37 poena, odnosno više nego svi ostali iz njegove ekipe. Da ga je iko ozbiljnije pratio, domaćini bi morali uložiti znatno više truda da dođu do nove pobjede. Ostvarili su je i ona će im dobro doći za pozicioniranje pred predstojeći plej of i razigravanje za ulzak u Premijem ligu BiH.

U ekipi domaćina koja je već od 2 minuta preuzela voćstvo i tokom cijele utakmice nije ga ispuštala iako se u nekim momenima činilo da im gosti ozbiljno prijete. Bolji od ostalih bili su Nkola Pilindavić sa 15 poena, kapiten Nemanja Okiljević sa 12, a tu se i Miroslav Milidrag sa 11 i mladi Mile Racković koji je postigao 10 poena i nagovijestio da će Rogatica u njemu imati još jednog dobrog košarkaša.

Na ovoj utakmici za domaću ekipu, predvođenu trenerom Draganom Kojićem-Kojom i uz budno oko, za svaki slučaj, sve je pratio predsjednik kluba Ljubiša Racković, igrali su: Dejan Ivković 6, Luka Radmilović 3, Stefan Motika, Miroslav Milidrag 11, Nikola Pilindavić 15, Stefan Okiljević 6, Mile Racković 10, Marko Mrkajić, Neven Stanišić, Nemanja Okiljević (kapiten) 12, Aleksndar Mrkajić 5, Nenad Cvjetković 5.

Sa klupe gostima je kormilario Dejan Radović, a igrali su: Ognjen Jojić 4, Miloš Pavlović (kapiten) 5, Veljko Matović 3, Vlladan Radović 37, Aleksandar Joknić, Dejan Fundup 3, Stefan Vasiljević 2, Dejan Milidrag 6, Mareko Radanović, Đorđe Savić, Stefan Milovanović.

Za kraj i riječ dvije o uslovima igranja utakmice zbog čega su se smrzvali i igrači i gledaoci. Sportska dvorana bila je užasno hladna. Zato ne treba čuditi što ih je bilo manje nego na dosta drugih utakmica.

Tekst i foto: Sreten Mitrović