Rogatičke rukometašice ponovo blistaju

27.03.2023.

MLADOST – LEOTAR 30:24

ROGATICA – Nakon što su u derbiju prošlog kola Prve ženske rukometne lige Republike Srpske ubjedljivo izgubile od Borca 2 u Banja Luci sa rezultatom 33:22, igračice ŽRK Mladost iz Rogatice, iako sa više od polovine mladih i neiskusnih igračica, u novom devetom, a drugom kolu u proljećnom dijelu prvenstva, sinoć su, na svom terenu u sportskoj hali u bivšem kompleksu „Roteks – Alpo“, vrlo lako došle do novih bodova. Vođene iskusnim, borbenim i efikasnim sestrama Tatjanom i Anđelom Delić, pobijedile su djevojke ŽRK Leotar iz Trebinja sa 30:24 (poluvrijeme 16:8).

Tatjana je postigla 14, a Anđela 5 golova. Ostalih 11 dale su: Marija Šušnjar 4, Jovana Hršum i Marija Đerić po 3 i Anđela Knežević jedan pogodak.

Da na golu gošći iz Trebnja nije bila sigurna Ksenija Kojović na kontu svih domaćih igračica bilo bi znatno više pogodka. Ovako, gošće su dobro prošle, jer ni u jednom dijelu utakmice nisu bile ni blizu da bi ugrozile voćstvo domaćih rukometašica. Razlika je uglavnom bila 4 do 5 golova u korist domaće ekipe. Evo i dokaza: U 13 minutu bilo je 8:3, u 21 minutu 12:7, u 26 15:8 i na kraju prevog poluvremena 16:8.

U 35 minutu, drugo poluvrijeme, bilo je 17:12, u 45 22:18, u 57 28:24 i na kraju utakmice, 60 minut, 30:24.

Zanimljivo za ženski rukomet, kraj utakmice u igri i na terenu, nije dočekla igrčica gostujuće ekipe Sofija Kojović. U minut i po do kraja utakmoice sa leđa udarila je jednu domaću igračicu. Vidjele su to sudije i pokazale joj crveni karton, jer je plavi već imala, i put u svlaćoionicu. Slijedi joj kazna, rekoše za zapisničkim stolom.

Na ovoj utakmici domaća ekipa, predvođena trenarom Zoranom Zečevićem, igrala je u sastavu: Olivera Paprica, Dajana Delić, Anđela Delić, Marija Šušnjar, Anđela Knežević, Jovana Hršum, Tatjana Delić,Maša Stavnjak, Marija Đerić, Andrea Šušnjar i Dragana Radović.

Pomoć za Miloša Božovića

I ova utakmica bila je u znaku humanizma. Na ulazu u dvoranu bila je kutija za sakupljanje pomoći za nastavak liječenje mladića Miloša Božovića iz Istočnog Sarajeva. Prihod je skroman, rekoše organizatori. Nije ni čudo. Jer su na utakmici bili uglavnom mladi čiji je džep plitak i sami čekaju da im stariji „doniraju“ koju marku.

Tekst i foto: Sreten Mitrović