Usvojeni plan i program rada načelnika za tekuću godinu

21.03.2023.

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su na današnjem zasjedanju plan i program rada načelnika i službi opštine Višegrad za tekuću godinu.

Načelnik opštine Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo da je plan i program rada načelnika podržalo 18 od 21 odbornika.

„Odbornici su razmotrili i usvojili program korištenja prihoda po osnovu šumskih i vodnih naknada, a usvojen je i Pravilnik o podsticaju nataliteta koji je unaprijeđen i razrađen i kojim su predviđena mnogo veća sredstva za novorođenu djecu“, rekao je Đurević novinarima.

Prema njegovim riječima, razmotreni su i izvještaji o radu preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština za minulu i usvojeni planovi rada za tekuću godinu.

„Svi planovi su ambiciozni i vjerujem da će i direktori, kao i upravni i nadzorni odbori, istrajati u njihovoj realizaciji i da će sve biti onako kako je napisano“, naglasio je Đurević.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac rekao je da je održana sjednica bila primjer dobrog rada.

„Zadovoljstvo je prisustvovati i voditi ovakvu sjednicu gdje su svi odbornici posvećeni samo jednom cilju, a to je unapređenje uslova života u našem gradu“, istakao je Baranac i naveo da to ne znači da među njima nema razlike u razmišljanjima, ali se međusobno dopunjavaju i pozitivnom energijom doprinose razvoju grada.

SRNA - Jovana Borovčanin