„Višegradska staza“ 9. i 10. juna

10.03.2023.

VIŠEGRAD – U Višegradu će 9. i 10. juna biti održana Tradicionalna kulturna manifestacija „Višegradska staza“, posvećena nobelovcu Ivi Andriću, dogovoreno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove manifestacije.

Program manifestacije počeće polaganjem cvijeća na Andrićeve spomenike, a biće nastavljen Susretima bibliotekara Republike Srpske.

Na svečanoj akademiji obratiće se predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva prosvjete Srbije, a u umjetničkom dijelu programa učestvovaće glumica Vesna Stanković i grupa „One tri“.

Narednog dana u Kulturnom centru „Ivo Andrić“ biće otvorena izložba slika o životu i radu Milice Babić, Andrićeve supruge.

U okviru manifestacije biće održane promocije knjiga, promocije pjesama Društva ljubitelja pisane riječi „Most“, kao i pozorišna predstava.

Član Organizacionog odbora Danka Mitrović rekla je da će tradicionalna manifestacija posvećena životu i djelu Iva Andrića ove godine biti obogaćena novim sadržajima, da je okvirni protokol napravljen i da će se višegradskoj publici, ali i brojnim gostima predstaviti eminentna imena iz oblasti nauke kulture i umjetnosti.

„Višegradska staza“ je najvažnija kulturna manifestacija u Višegradu, koja je ustanovljena 1976. godine, a održava se svake godine u junu.

SRNA - Jovana Borovčanin