Iz Opštinske uprave u Rogatici – Načelnik realizovao 15 projekata

05.04.2023.

ROGATICA – U prošloj, 2022., godini, koja je bila u znaku pandemije virusa korona, načelnik opštine Milorad Jagodić i Opštinska uprava u Rogatici, ostvarili su zadovoljavajuće rezultate. Ocijena je to odbornika pozicije u skupštini opštine ove lokalne zajednice na posljednjoj sjednici koja je održana zadnjeg dana marta.

Posebno je analiziran rad načelnika i njegovog kabineta, a odvojeno organa uprave. Načelnik je najviše pažnje posvetio realizaciji projekata čiji je cilj kvalitetniji i bolji život građana od Rogatice, kao urbanog naselja, do zadnjeg od 116 ruralnih sela na području opštine.

U tu svrhu iz budžeta opštine utrošeno je preko milion maraka među kojim je i 500.000 maraka podrške Vlade Republike Srpske koje su utrošene i izgradnju druge faze sportske dvorane u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“. Za dogradnju Dječijeg vrtića „Bambi“ utrošeno je 178.000, za sanaciju poslovne zgrade Policijske stanice 72.000 i izgradnju vodovodne mreže u naselju Živaljevina 64.000 i tako do 15-tog projekta – nabavka stolova i stolica za opremanje društvenog centra u Rogatici za što je utrošeno nešto više od 3000 maraka, uz napomenu da je sve, od projekta do izvođača radova i uštekanih“ 350.000 maraka pripremljeno za izgradnju gradske tržnice u Rogatici, koja treba da se počne graditi sa prvim lijepim danima. Izvođač radova biće „Romanijaputevi“ iz Sokoca. I to se zna.

U kabinetu načelnika primljeno je i riješeno 671 predmet, a doneseno je pet pravilnika, dva kolektivna ugovora, jedan program, četiri plana, 591 odluka, 12 rješenja, 10 zaključaka, pet naredbi, jedno ovlaštenje i jedna punomć.

Rad Opštinske uprave analiziran je po odjeljenjima počev od Opšte uprave do finansija. I njihov rad je pozitivno ocijenjen.

Tekst i foto: Sreten Mitrović