„Milka i Neđo“ u Gradskom pozorištu

01.04.2023.

FOČA – Glumci Radenka Ševa i Željko Kasap gostuju u ponedjeljak, 3. aprila u Gradskom pozorištu Foča sa autorskom predstavom „Milka i Neđo“, u produkciji Banjalučkog studentskog pozorišta.

Komad nastao po uzoru na istoimene likove iz serije „Dobro jutro, komšija“ na scenu donosi bračne dogodovštine Milke i Neđa, u komediji situacije, naravi, karaktera i zabune. Popularni likovi naći će se u neobičnim okolnostima kada iznenada dobiju na lutriji.

Poznata banjalučka glumica Radenka Ševa u seriji i predstavi tumači ulogu Milke. U matičnoj kući, Narodnom pozorištu Republike Srpske, na sceni “Petar Kočić” publika je gleda u predstavama “Odumiranje međeda”, “Garsonjera”.., a na Velikoj sceni u “Našim danima”. Kao gimnazijalka bila je redovni član Teatra poezije, kasnije član Studentskog pozorišta u Banjaluci, a od 1993. stalni je član ansambla Narodnog pozorišta. Iza sebe ima veliki broj predstava, TV drama, dječjih radio i TV emisija. Desetak godina bila je dio ekipe popularne emisije “Zvrk”, koja je emitovana na Radiju Banjaluka, a kasnije Radiju RS.

Lik Neđa u predstavi “Milka i Neđo” tumači prijedorski glumac i reditelj Željko Kasap. Publika ga je gledala u humorističkim serijalima “Doevropljani” na ATV-u i “Bez pardona” na RTRS, filmovima “Turneja”, “Neke druge priče”.., hrvatskoj seriji “Urota”, i u mnogim predstavama Pozorišta Prijedor. Ujedno potpisuje i brojne pozorišne režije (“Šumska čarolija” Dječijeg pozorišta RS; “Mala princeza”, “Namćor” Pozorišta Prijedor i td).

Predstava “Milka i Neđo” premijerno je izvedena početkom juna 2022. godine, do kraja pozorišne sezone igrala je 10 puta pred više od 2.000 gledalaca, što je čini najizvođenijom i najgledanijom predstavom Banjalučkog studentskog pozorišta u protekloj sezoni.

Izvođenje počinje u 19.00 č, a karte po cijeni 5 KM mogu se kupiti radnim danima od 8.00 do 16.00 č u Info centru Turističke organizacije opštine Foča. Na dan izvođenja karte će se od 16.00 č prodavati u biletarnici pozorišta.

Radio Foča