Poraz domaćih rukometašica

09.04.2023.

Sinoć u Rogatici

ROGATICA – Na kraju prvenstvene utakmice Prve ženske rukometne lige Republike Srpske između ekipe „Mladost Rogatica“ i Omladinskog kluba „Mladost 1960“ iz Čelinca, članice ekipe iz Rogatice napustile su pognute glave. Na domaćem terenu izgubile su sa minimalnih 28:30 iako su minut prije kraja utakmice bile u egalu 28:28. I umjesgto da bar sačuvaju neriješen rezultat, ili da čak, podržane od ovoga puta malobrojnih gledalaca, dođu i do pobjede ali nisu iskoristile pruženu šansu i zasluženo su poražene.

Realno gledano, ne trebaju zbog toga puno žaliti, jer su veći dio igre bile u podređenom položaju i sa rezultatskim minusom od 3 do 5 pogodaka.

Želja je jedno, a stvarnost je drugo, reče bivša istaknuta rukometašica i član stručnog štaba rogatičke Mladosti, Snežana Vitomir. Na naplatu je došlo naglo podmlađivanje ekipe, manje treninga kod nekih rukometašica zbog radnih i drugih obaveza, umora i neiskustva, ali i nedostatka sportske sreće u nekim akcijama koje su mirisale na pogotke.

I na ovoj utakmici briljirle su sestre Delić. Tatjana je dala 13, a Anđela 10 pogodaka. Dobra je bila Anđela Knežević sa 4 pogotka, dok je Andrea Šušnjar mrežu gošći zatresla jednom. Tu je i zasluga golmana Olivere Paprica, koja je sa nekoliko dobrih odbrana umanjila učinak gostujuće ekipe u kojoj se posebno istakla Stefana Šainović, koja je igrala sa brojem 8, i postigla 13 golova.

Trener Zoran Zečević za ovu utkmicu prijavio je ekipu u slijedećem sastavu: Olivera Paprica, Dajana Delić, Marija Šušnjar, Anđewla Knežević, Maša Stavnjak, Marija Đerić, Andrea Šušnjar, Anđela Delić, Tatjana Delić i Anđela Srndović.

Tekst i foto: Sreten Mitrović