U susret Vaskresu u Rogatici – Sveto pričešće u Domu staraca „Sunce“

15.04.2023.

ROGATICA – U pripremi za doček najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskresenja gospoda Isusa Hrista menandžment i zaposleni radnici Doma za starija lica „Sunce“ u Rogatici, jutros je u cilju pokajanja i oprosta za najveći dio svojih štićenika, uglavnom sa područja Sarajevsko-romanijske i regije Gornja Drina, koji su se za to pfripremili, upriličeno tradicionalno Sveto pričešće koje je obavio starješina crkve Svete Trojica u Rogatici, protojerej stavrofor Predrag Masal.

Simbolično, prvi se pričestio najstariji štićdnik Doma Rajko Samardžić iz Seljana kod Rogatice, koji je rođen 24. aprila 1932. godine i za ne 7 dana ulazi u 92 godinu po mnogo čemu zanimljivog života, ali je još uvijek u doberom fizičkom i psihičkom stanju.

A onda, Svetu tajnu pričešća pfrimili su i ostali štićenici koji su se pripremili za taj sveti čin od kojh jedan dio živi o tuđe njege ili uz uz podršku medicinskih pomgla ali su ipak pristupili Svetom pričešću radi čega ih je sveštenik Msal blagoslovio uz želju daih Bog daruje sa još dosta života u zdravlju i veselju sa svojim najmilijim ma gdje bili, prijateljima i poznanicima.

Tekst i foto: Sreten Mitrović