Opozvan predsjednik Skupštine Muamer Sofović

09.05.2023.

VIŠEGRAD – Skupština opštine Višegrad danas je opozvala predsjednika lokalnog parlamenta Muamera Sofovića i potpredsjednika Marka Nikolića, nakon što je o tome donesena i presuda Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Sofović je i ranije bio smijenjen sa mjesta predsjednika Skupštine, ali je na istu poziciju vraćen jednom od sudskih presuda.

U međuvremenu je na tu poziciju bio izabran Srpko Baranac, koji je nakon što je danas Sofović drugi put opozvan, nastavio da obavlja funkciju predsjednika Skupštine opštine.

Baranac je rekao da je u fokusu zasjedanja bilo otklanjanje nepravilnosti u vezi sa opozivom bivšeg rukovodstva lokalnog parlamenta.

„Još jednom smo pokazali da je demokratija vladanje većine i da ne može jedan čovjek da opstruiše cijeli grad“, rekao je Baranac.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da su Sofović i Nikolić opozvani praktično drugi put i da će o tome Sud biti obaviješten.

Đurević je rekao da je na sjednici razmotrena informacija o radu škola i broju upisanih prvačića, te dodao da će uskoro biti zakazano i novo zasjedanje lokalnog parlamenta.

„Na narednim sjednicama biće novih prijedloga i planova za tekuću godinu, a očekuje nas i rebalans budžeta, najvjerovatnije u junu, kako bismo uskladili prihode i rashode i nastavili da radimo u interesu Višegrada“, rekao je Đurević.

SRNA - Jovana Borovčanin