Osnovci Rogatice i Pala za liječenje Magdalene Vlaški – prikupljeno preko 2500 maraka

26.05.2023.

ROGATICA – Akciji prikupljanja novčane pomoći za liječenje osmogodišnje djevojčice Magdalene Vlaški iz Trnova kod Istočnog Sarajeva pridružili su se i učenici i nastavnici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Rogatice i jedan broj roditelja osnovaca i drugih žitelja ovog malog mjesta na obalama brze i bistre Rakinice.

Tim povodom sinoć je u Osnovnoj školi u Rogatici održana skromna humanitarna priredba. Na ulazu u hol škole, gdje je priredba održana, posjetioci su imali priliku da u posebno pripremljenu kutiju ubace svoj novčani prilog za liješenje male Magdalene.

U holu škole zatim je održan jednočasovni kulturno-zabavni program u kome su, pod stručnim rukovodstvom nastavnika, bili nosioci učenici iz raznih razreda osnovne škole. Recitovalo se, glumilo, igralo… Prilog ovoj humanitarnoj priredbi kao gosti dali su i učenici Osnovne škole „Pale“ sa Pala izvođenjem dramatizovane poznate pripovjetke Laze Lazarevića „Sve će to narod pozlatiti“.

Na kraju ove humanitarne priredbe sumirani su rezultati njenog povoda. Sakupljeno je ukupno 2590 maraka koje će biti uplaćeni na zajednički račun za liječenje male Magdalene u želji da ozdravi i ponovo joj se vrati osmjeh na licu.

Inače, mala Magdalena i njena bolest zbližili su škole u Rogatici i na Palama. Kako rekoše njihovi direktori Milomir Draganić i Aleksandar Rajić nastaviće se saradnja ove dvije obrazovno vaspitne ustanove u novim akcijama ne samo humanitarnog karaktera nego i u drugim oblastima prosvjetno pedagoškog i drugog rada i djelovanja.

Tekst i foto: Sreten Mitrović