Puna podrška resornog ministarstva opštini i Boračkoj organizaciji

27.05.2023.

VIŠEGRAD – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je da ovo ministarstvo pruža punu podršku opštini Višegrad i lokalnoj Boračkoj organizaciji u realizaciji planiranih projekata.

„U proteklom periodu dosta toga je urađeno kako bi se unaprijedio položaj boračkih kategorija u Višegradu. Razgovarali smo između ostalog o završetku stambene zgrade za boračku populaciju u naselju Grača“, rekao je Egić novinarima nakon sastanka sa načelnikom Višegrada Mladenom Đurevićem.

Đurević se zahvalio Egiću na današnjoj posjeti i istakao da će ova lokalna zajednica u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srpske realizovati niz projekata kako bi se poboljšao položaj porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske.

„Sredstva za izgradnju stambenog objekta su obezbijeđena i preostaje nam da u narednom periodu bude izrađena projektna dokumentacija i da se obavi izbor najpovoljnijeg ponuđača“, rekao je Đurević.

On je naglasio da opština ima dobru saradnju sa Boračkom organizacijom Višegrad te da se značajna sredstva izdvajaju iz budžeta za njen rad.

SRNA - Jovana Borovčanin