Uz pomoć opštine i Karitasa posao za 11 radnika

11.05.2023.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i direktor švajcarskog Karitasa u BiH Zlatan Savić potpisali su ugovor sa preduzetnikom Milanom Đukanovićem o zaposlenju novih 11 radnika u firmi „MC metal“ u Višegradu.

Za ovaj projekat u trajanju od tri godine Karitas je izdvojio 50.000 KM, opština 15.000 KM, a firma „MC Autometal“ učestvuje sa 206.000 KM.

Đurević je rekao novinarima da je ovo dobar primjer kako se uz pomoć donatora i opštine može pomoći privatnim preduzetnicima.

„Zadovoljstvo je da imamo ovakvog privrednika koji svoje proizvode izvozi i van naše zemlje i time predstavlja i našu opštinu“, istakao je Đurević.

Zamjenik direktora Karitasa Švajcarske u BiH Zlatan Savić rekao je da je ovo nastavak uspješne saradnje sa opštinom Višegrad.

„Sada realizujemo projekte u Gornjo-drinskoj regiji, realizujemo podršku socijalno-ugroženom stanovništvu, podršku malim biznisima i podršku pri zapošljavanju. Podržavamo lokalne ekonomije sa ovog područja“, istakao je Savić i dodao da je u Višegradu u prethodnom periodu dio grantova bio namijenjen socijalno-ugroženom stanovništvu i malim privrednicima.

Direktor firme „MC autometal“ Milan Đukanović zahvalio je Karitasu i opštini za sredstva za zapošljavanje novih ljudi.

„Program je baziran na prekvalifikaciji i obuci radnika sa raznih struka na mašinsku struku, jer se bavimo mašinskom proizvodnjom. Zaposlićemo 11 ljudi po ugovoru koji traje tri godine i obezbjeđujemo 80 odsto sredstava“, istakao je Đukanović.

SRNA - Jovana Borovčanin