Elek: Duša Andrićgrada neće biti promijenjena

07.06.2023.

ANDRIĆGRAD – Predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek izjavio je danas u Andrićgradu da će grad od kamena ostati ono što je i zamisao njegovog idejnog tvorca Emira Kusturice, a to znači da će ostati centar okupljanja slobodoumnih ljudi iz cijelog svijeta.

„Ovo naglašavam da neko ne bi pomislio da ćemo /Petera/ Handkea zamijeniti nekom, trenutno, popularnom pjevačicom. Nećemo! Nastavićemo da razvijamo kulturu dijaloga, filma, pozorišta u ovom gradu i zato smo i investicije podijelili u više faza“, naglasio je Elek na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni sadržaji, ponuda i budući planovi Višegrada, kao i ulaganja Vlade Republike Srpske u Andrićgrad.

Prema njegovim riječima, najznačajnija investicija je akva park „Vodeno ostrvo“ Višegrad koji će biti izvan zidina Andrićgrada.

„Već sad možemo da se pohvalimo da će to biti najbolji akva park u Evropi. Pokrećemo i hotel sa pet zvjezdica u Andrićgradu. Dovešćemo toplu vodu iz Banje ‘Vilina vlas’ do ‘Vodenog ostrva’ čime ćemo dobiti termalnu rivijeru koju nema niko u ovom dijelu Evrope“, rekao je Elek.

Iako su ulaganja i sam posao ogromni, Elek smatra da je pred njima lak posao.

„Imamo jednu ovakvu monumentalnu građevinu kao što je Andrićgrad i, baš zbog toga, želim da zahvalim idejnom tvorcu Emiru Kusturici na viziji, energiji i hrabrosti“, naglasio je Elek.

On je dodao da je u današnje vrijeme teško objasniti da neko želi da nešto uradi ovako veliko, a da ga ne interesuje profit.

„Želim da naglasim da sva ova ulaganja neće promijeniti suštinu i dušu Andrićgrada“, poručio je Elek.

SRNA - Jovana Borovčanin