Dan učeničkih postignuća u Osnovnoj školi u Rogatici [FOTO]

10.06.2023.

DESET „VUKOVACA“ A NAJBOLJI IGOR IKONIĆ

ROGATICA – Tradicionalni „Dan učeničkih postignuća“ održan je juče, 9. juna, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici. Kao i ranijih godina mogao se dijeliti u tri cjeline. Prva i najvažnija bio je simboličan ispraćaj 103 „mala maturanta“, koji poslije devet godina napuštaju „svoju“ školu. Odlaze svijetla obraza, jer se, kako reče direktor škole Milomir Draganić, radi o jednoj od najuspješnijih generacija u zadnjih nekoliko godina. Iznjedrila je čak 10 učenika koji su ponijeli priznanje „Vuk Karadžić, a dosta je i ostalih odsličnih i vrlodobrih učenika, od koji ni jedan nije izgubio godinu ili upućewm na „popravni“.

Među njima je i učenik generacije Igor Ikonić iz 9/1 razreda koji je uz ostalo, pojedinačno gledano, primio nagrade kao najbolji iz matematike, fizike i informatike.

Igor je samo jedan od 70 nagrađenih učenika danas na „Dan učeničkih postignuća“ na kome su nagrade dobili svi najbolji po predmetima i razredima. Svi najbolji dobili su knjigu kao nagradu škole, a „vukovce“ je načelnik opštine Milorad Jagodić nagradio i skromnim novčanim nagradama.

Obraćajući se ovim povodom prisutnim načelnik Jagodić je posebno pozdravio „male maturante“, rekavši da su oni za našu opštinu veliki sa željom da budu zdravi, da im se ostvare životne želje i da se uvijek sjećaju dana kada su bili osnovci i svoje škole, učitelja i nastavnika i naravno opštine u kojoj su ponikli.

U okviru, uslovno rečeno, trećeg dijela ove manifestacije, na kojoj su uz najbolje proglašeni najbolji, uz prisustvo roditelja i njihovih nastavnika i dosta drugih gostiju, među kojima je uz načelnika opštine Milorada Jagopdića bio i načelnik Odjeljnje za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnosti, Desimir Despotović, simpatičan kulturno-zabavni program izveli su učenici ove škole pod stručnim rukovodstvom nastavnika i profesora.

Zanimljivo, „vukovac“ i učenik generacije Igor Ikonić, još se nije opredijelilo kud i šta dalje. Alko ostaje u Rogatici, a ima šanse da nastavi školovanje i u Istočnom Sarajevu, upisaće gimnaziju.

Tekst i foto: Sreten Mitrović