Mladi košarkaši „Varde HE“ biće učesnici kampa „Teo4“

24.06.2023.

VIŠEGRAD – Košarkaši mlađih selekcija Košarkaškog kluba „Varde HE“ iz Višegrada boraviće u kampu „Teo4“ koji organizuje poznati srpski reprezentativac Miloš Teodosić, a učešće u ovom kampu za njih je obezbjedila Fondacija „Doktor Aleksandar Fulurija“.

Prema riječima Borisa Fulurije predsednika ove fondacije, na Srebrno jezero gdje se održava kamp „Teo4“ putuje deset mladih perspektivnih košarkaša iz Višegrada koji će se tamo takmičiti ali i učiti od najboljih.

„Kroz svoje aktivnosti ova fondacija želi da doprinese očuvanju identiteta Višegrada kao grada košarke, što je on decenijama unazad i bio“ rekao je Fulurija.

Predsednik KK „Varda HE“ Marko Miličević zahvalio se Borisu i Branku Fuluriji koji kako je rekao kroz svoj rad u okviru Fondacije „Doktor Aleksandar Fulurija“ nastavljaju misiju svoga oca koji je bio istaknuti sportski radnik.

Ovim povodom Miličević je braći Fulurija uručio zahvalnicu za pomoć koju pružaju radu višegradskog košarkaškog kluba.

„Naši košarkaši će na ovom kampu boraviti sedam dana i to uz pomoć fondacije „Doktor Aleksandar Fulurija“ i preduzeća „HE na Drini“ Višegrad. Za njih će to biti idealna prilika da pored druženja nauče neke nove sportske vještine i da nam se vrate sa novim znanjem“ istakao je Miličević.

Branko Fulurija ovom prilikom je rekao da je njemu i njegovom bratu izuzetno drago što kroz rad njihove fondacije imaju priliku da pomognu rad „Varde HE“ čiji su članovi i oni bili i prošli kroz sve selekcije.

„Naš otac koji je bio sportski radnik uvjek se zalagao za razvoj omladinske košarke u Višegradu i mi želimo da nastavimo tim njegovim putem“ rekao je Fulurija.

Trener mlađih selekcija Košarkaškog kluba „Varda HE“ Marko Bojić kaže da očekuje da djeca koja će biti učesnici ovog kampa steknu nova sporstka iskustva, nove prijatelje ali i usavrše svoje košarkaške vještine.

Jedan od deset košarkaša koji putuje na Srebrno jezero je i Dimitrije Bradonjić koji se u ime svojih saigrača i roditelja zavalio fondaciji koja im je omogućila ovo putovanje te istakao da bi volio da upozna Miloša Teodosića.

„Želja mi je da tokom sedam dana provedenih na Srebrnom jezeru upoznam Miloša Tedosića i od njega ali i drugih naših poznatih košarkaša naučim neke nove vještine u ovom sportu“ dodao je Bradonjić.

Košarkaški kamp „Teo4“ održava se na Srebrnom jezeru u pet smjena, a mladi višegrađani će boraviti od 25. juna do 2. jula ove godine.

Radio Višegrad, M.Kusmuk